Nieuws/Buitenland
2813905
Buitenland

Ook senaatszetel Florida naar Republikeinen

MIAMI - Goed nieuws voor de Amerikaanse Republikeinen. Na de hertelling van de Senaatsverkiezing in Florida heeft Rick Scott voor zijn partij de zetel gewonnen, melden Amerikaanse media. De hertelling van de stemmen kwam zondag ten einde en daaruit bleek dat Scott 10.000 stemmen meer heeft behaald dan zittend senator Democraat Bill Nelson.

Eerder zondag had Andrew Gillum, de Democratische kandidaat voor het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Florida, zich definitief bij zijn verkiezingsnederlaag neergelegd. Hij feliciteerde zijn Republikeinse rivaal Ron DeSantis, toen duidelijk werd dat handmatige hertelling van de stemmen hem niet aan de overwinning zou helpen.

In de Senaat hebben de Republikeinen nu 52 zetels, tegen 47 voor de Democraten. De laatste zetel moet komen uit een speciale verkiezing in de staat Mississippi. Die wordt op 27 november gehouden.

In het Huis van Afgevaardigden hebben de Democraten meer succes. Met nog twee zetels onbeslist staan ze op een ruime meerderheid na een winst van 39 zetels.