Nieuws/Buitenland
281439648
Buitenland

Helaas, pindakaas

’Loch Ness-monster van Yangtze’ blijkt nep

CHINA - Ietwat beteuterde gezichten in China. Daar is een lang, zwart object dat in de rivier de Yangtze dreef en werd omgedoopt tot het ’Chinese Loch Ness monster’ ontmaskerd als industriële slurf.

Dat schrijft The Guardian. Het ’monster’ hield de gemoederen al een week bezig. Op Weibo, het Chinese sociale medium, is een schokkerige video ervan al 32 miljoen keer bekeken. Vrijwel alle nieuwsmedia hebben erover geschreven.

Sommigen geloofden dat hetgeen zichtbaar was op de video, gezien vlak bij de beroemde Drieklovendam, slechts het bovenste gedeelte betrof van een veel groter dier. Dat kreeg de bijnaam ’het monster van de Drieklovendam’.

Anderen stelden dat de verontreiniging in de rivier ertoe kon bijdragen dat dieren groter werden dan gebruikelijk. Wetenschappers geloofden juist dat het om een uit de kluiten gewassen waterslang ging. Bekijk hier de video.

Nu blijkt dat dinsdag een lange, zwarte soort tube uit de rivier werd gehaald, afkomstig van industriële activiteiten. De slurf heeft alle kenmerken van het ’Loch Ness-monster’.