Nieuws/Buitenland
2817861
Buitenland

#rakefinlandgreatagain

Compliment Trump over harken is voer voor hilariteit onder Finnen

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

HELSINKI - In Finland is met verbazing gereageerd op een compliment van de Amerikaanse president Donald Trump. Die prees het bosbeheer van de Finnen, dat volgens hem onder meer bestaat aan het „aanharken en schoonmaken” van de bosvloer. Zo kunnen bosbranden volgens Trump worden voorkomen.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

De opmerking van Trump leidde in Finland tot hilariteit. Het aanharken van alle Finse bossen zou een behoorlijke klus zijn. Driekwart van het land bestaat uit bosgebied.

Finnen deelden foto’s waarop zogenaamd te zien is hoe ze hun bossen aanharken en gebruikten de hashtag #rakefinlandgreatagain: Maak Finland al harkend weer groots, een verwijzing naar de slogan Make America Great Again van de Amerikaanse president.

Trump heeft eerder kritiek geuit op het bosbeheer in Californië, waar zeker 77 doden zijn gevallen door recente natuurbranden. Hij begon over het Finse beleid na een gesprek met de president Sauli Niinistö van dat Noord-Europese land. Die politicus erkende in de krant Ilta-Sanomat dat bosbeheer ter sprake kwam, maar over harken zou niet zijn gesproken.