Nieuws/Binnenland
282338791
Binnenland

OMT vraagt kabinet opnieuw langere kerstvakantie te overwegen

DEN HAAG - Het OMT heeft het kabinet opnieuw gevraagd om te overwegen de kerstvakantie van scholen naar voren te verlengen om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Dat staat in het laatste OMT-advies aan het demissionaire kabinet.

Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge maakten vrijdag nieuwe maatregelen bekend om zo het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames terug te dringen. Een langere schoolvakantie hoort niet bij de aangekondigde maatregelen.

Toen eind vorig jaar de besmettingsgolf opliep noemde het Outbreak Management Team (OMT) een langere kerstvakantie ook al als een optie om het aantal coronabesmettingen sneller te laten dalen. Minister Arie Slob (Onderwijs) vond dat toen ook geen goed idee.

Het OMT vraagt in het advies ook „aandacht voor Black Friday en de risico’s die aan de drukte in (winkel)centra verbonden zijn, juist nu maatregelen worden aangescherpt.”

Luister ook naar een nieuwe podcast Afhameren met Wouter de Winther over het uitstelgedrag rond corona, de ‘halfzachte oplossingen’ en de ‘grootheidswaanzin’ binnen het OMT: