Nieuws/Binnenland
282350319
Binnenland

Zoon ziet op beveiligingscamera beroving van bejaarde moeder, vier mensen aangehouden

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

DEN HAAG - Een zoon heeft dinsdag via beelden op een beveiligingscamera een beroving in het huis van zijn 82-jarige moeder kunnen volgen en vervolgens de politie gealarmeerd. Vier mensen waren met een babbeltruc de woning van de vrouw in Den Haag binnengekomen en doorzochten het huis. De zoon zag dat en belde de politie, die vervolgens alle vier de verdachten aanhield, meldt de politie woensdag.

Archiefbeeld.

Archiefbeeld.

De drie vrouwen en een man kwamen de woning aan de Nevenstede binnen door zich als nieuwe buren voor te stellen. Ze wilden dat binnen met cake vieren met de bewoonster. Een van de vrouwen leidde haar in de keuken af, terwijl de anderen het huis doorzochten. De zoon zag via de beveiligingscamera in het huis onbekenden kastjes openen, vermoedelijk op zoek naar waardevolle spullen. Toen hij zijn moeder telefonisch niet te pakken kreeg om haar te waarschuwen, belde hij de politie.

Een van de verdachten opende zelf de deur toen de politie aanbelde. Die kon daarna een 23-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel, een 28- en 59-jarige vrouw uit Rotterdam en een 50-jarige man uit Rotterdam aanhouden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop