Nieuws/Binnenland
2827125
Binnenland

Nederlandse zoon ’haatimam’ moet België uit

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

VERVIERS - België bereidt de uitwijzing voor van de zoon van een Nederlands-Marokkaanse ’haatpredikant’ die twee jaar geleden in een filmpje opriep christenen te vermoorden. De tiener moest daarna een deradicaliseringprogramma volgen. Hij is inmiddels meerderjarig en wordt vanwege zijn Nederlandse paspoort over de grens gezet.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

De jongeman is woensdag in afwachting van de uitwijzing in een gesloten centrum geplaatst. De Nederlandse autoriteiten zouden op de hoogte zijn gesteld. Zijn vader, El Alami Amaouch, ook wel bekend als Alami abu Hamza, werd al eerder uitgewezen.

De jongen kwam in opspraak omdat hij in het filmpje ’s nachts door Verviers loopt terwijl hij in het Arabisch oproept tot moord op christenen. „Oh Allah, vernietig de gehate christenen. Dood hen allen, spaar er niet een.”

Zijn vader zou veel jongeren in de omgeving van de Waalse stad hebben geradicaliseerd. Een aantal van hen zou naar Syrië zijn vertrokken om er te vechten. Verviers wordt ook in verband gebracht met de aanslagen in Parijs en Brussel. Terroristen zouden er geschuild hebben.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop