Nieuws/Binnenland
2830420
Binnenland

Zeven jaar cel wegens ontvoering en brute verkrachting

Rechercheurs op het plaats delict.

Rechercheurs op het plaats delict.

UTRECHT - Een 45-jarige man uit Nieuwkoop moet zeven jaar de cel in omdat hij in maart van dit jaar een vrouw heeft ontvoerd en meermalen heeft verkracht.

Rechercheurs op het plaats delict.

Rechercheurs op het plaats delict.

De rechtbank in Utrecht achtte bewezen dat Ingmar S. in Breukelen bij een willekeurige vrouw in de auto stapte en haar onder bedreiging van een nepvuurwapen dwong naar een nabijgelegen recreatiegebied te rijden, waar hij haar verkrachtte. Ook liet S. haar haar pinpas en pincode afgeven.

S. reed later met het geknevelde slachtoffer terug naar zijn auto, waar hij haar dwong in de achterbak te stappen. Hij reed naar een paardentrailer in Woerdense Verlaat, waar hij zich opnieuw aan haar vergreep. Daarna reed hij nog langdurig met haar rond, waarbij de vrouw weerloos door de auto werd geslingerd. Hij ging zelfs nog tanken, voordat hij haar volgens de rechtbank „ontredderd en doodsbang” achterliet op een zandweg in Diemen.

Raadsel

De rechtbank stelt dat het een raadsel is waarom S. de ontvoering en verkrachtingen heeft gepleegd. „Hij had een goede baan, geen financiële zorgen en een stabiele gezinssituatie.”