Nieuws/Binnenland
2834631
Binnenland

Gemeente vergeet 1,5 jaar lang eigen postbus te legen

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

BERGEN - Anderhalf jaar wisten brieven uit Bergen het gemeentehuis in Alkmaar niet te bereiken. De gemeente vergat al die tijd het bestaan van hun postbus in de buurt van de supermarkt in de Noord-Hollandse plaats. Totdat een supermarktmedewerker de lokale overheid erop attendeerde. Toen bleek er een ’gigantische hoeveelheid’ post in te zitten, aldus wethouder Yolan Koster.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

De gemeente heeft bij de supermarkt een brievenbus staan, zodat inwoners met hun post niet helemaal naar het gemeentehuis in Alkmaar hoeven. Deen trok voorafgaand aan de raadsvergadering aan de bel. „Toen is er direct iemand heengegaan en die ontdekte dat in de postbus een gigantische hoeveelheid post zat”, aldus de wethouder tegen het Noordhollands Daglad.

De postbus werd tot anderhalf jaar terug geleegd door het WNK. Aan die regeling kwam echter een einde. Er werd toen een overeenkomst met Post NL gesloten en die bracht dagelijks de post naar het gemeentehuis.

Flinke stapel

De gemeente gaat nu onderzoeken hoe de brieven zich zo konden opstapelen en kijkt naar een oplossing voor de toekomst. Daarnaast wordt de post naar eigen zeggen vanaf vrijdag alsnog beoordeeld op inhoud. „Daar hebben we wat tijd voor nodig, want het is een flinke stapel”, aldus Yolan Koster.