Nieuws/Buitenland
283495
Buitenland

Maduro niet bang voor sancties VS

CARACAS - De Venezolaanse president Maduro is niet onder de indruk van de sancties die de Verenigde Staten maandag tegen hem hebben aangekondigd. In een felle reactie noemt hij Trump een keizer en zegt hij niet bang te zijn voor sancties. Maduro zou naar eigen zeggen worden gestraft voor zijn kritiek op de VS.

„Als de dreigementen van de keizer en sancties me niet intimideren, maakt niets me bang. Leg alle sancties op die je wilt, maar het Venezolaanse volk heeft gekozen voor vrijheid en ik ben de president van een vrij volk.”

Het Amerikaanse ministerie van Financiën meldde maandag dat alle activa van de socialistische leider die onder Amerikaanse jurisdictie vallen worden bevroren. Ook mogen Amerikaanse burgers geen zaken meer met Maduro doen.

De Amerikaanse maatregelen zijn een reactie op de omstreden Venezolaanse verkiezing van zondag. Die „illegale verkiezing toont aan dat Maduro een dictator is die de wil van het Venezolaanse volk naast zich neerlegt”, zei minister Steven Mnuchin (Financiën) in een verklaring.