Nieuws/Binnenland
2837150
Binnenland

Vuurwerkbranche wil overleg over standaard

DEN HAAG - De vuurwerkbranche wil op korte termijn overleg met staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) over de afkeuring van de lanceerstandaarden voor vuurwerk. Geen van die standaarden werd veilig genoeg geacht. Het meeleveren van een standaard bij een vuurwerkbestelling is dit jaar voor het eerst verplicht.

Voorzitter Leo Groeneveld van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland heeft de staatssecretaris per brief gevraagd om overleg over een oplossing. Hij is ,,van harte welkom'', laat Van Veldhovens ministerie weten. Het departement laat ondertussen in ieder geval in kaart brengen wat er aan andere standaarden te koop is.

Volgens Groeneveld zijn de lanceerstandaarden veilig: „Ze functioneren al tientallen jaren en zijn niet omgevallen.” Wel geeft hij toe dat ze „niet al te degelijk zijn” omdat ze van vrij licht materiaal zijn gemaakt. Hij hoopt dat de standaarden met wellicht een kleine aanpassing toch worden goedgekeurd.

Zijn club heeft in China 250.000 lanceerstandaarden besteld, die voor de kostprijs (1,99 euro per stuk) aan klanten zouden worden meeverkocht bij hun vuurwerk.