Nieuws/Buitenland
2837968
Buitenland

Archeologen vinden mummies in graf bij Luxor

LUXOR - Archeologen hebben een graf blootgelegd uit de dertiende eeuw voor Christus, de zogenoemde ramessidische periode. Het graf is gevonden ten westen van Luxor in het zuiden van Egypte. Dat heeft de Egyptische minister van Oudheden Khaled al-Anany zaterdag bekendgemaakt, aldus Egyptische media.

De minister zei dat zich in het graf twee sarcofagen bevinden met daarin mummies van een priester en zijn vrouw. Ook bevat het graf enkele gekleurde muurschilderingen. De opgravingen zijn nog bezig, aldus de minister.

Volgens het hoofd van de Hoge Raad van Oudheden Mostafa Waziri hebben archeologen vanaf maart aan de vondst gewerkt. Waziri voegde eraan toe dat er ook meer dan duizend grafbeeldjes zijn gevonden bij de twee sarcofagen. De beeldjes waren bedoeld om voor de overledenen in het dodenrijk werk te verrichten.

De Egyptische autoriteiten melden regelmatig archeologische ontdekkingen. Archeologische sites, met name in Luxor, maken Egypte een belangrijke trekpleister voor buitenlandse toeristen.