Nieuws/Binnenland
2841842
Binnenland

Voorzitter VMBO Maastricht legt functie per direct neer

Maastricht - André Postema stapt op als voorzitter van het college van bestuur van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs. Hij legt op verzoek van de raad van toezicht per direct zijn functie neer. Postema’s positie stond al langer onder druk na het debacle bij het VMBO in Maastricht, waar van alles misging in de aanloop naar het eindexamen.

Ook voorzitter Jan Schrijen van de raad van toezicht stapt per direct op. Nico de Vrede, interim-lid van het college van bestuur, zal voorlopig het voorzitterschap waarnemen.

„Met hun terugtreden willen André Postema en de voorzitter van de Raad van Toezicht rekenschap geven van hetgeen bij VMBO Maastricht is misgegaan”, zo staat in interne brief van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) te lezen.

Naar aanleiding van de problemen bij VMBO Maastricht heeft de Inspectie de afgelopen maanden onderzoek gedaan bij een groot aantal andere scholen binnen de stichting en naar het bestuurlijk handelen. Deze onderzoeken worden op 14 december a.s. openbaar gemaakt.

Op verzoek van de Raad van Toezicht is André Postema na het uitbreken van de crisis bij VMBO Maastricht in juni dit jaar op zijn post gebleven om leiding te geven aan de hersteloperatie en de continuïteit van de hele LVO-organisatie (23 scholen) te waarborgen. Met het behalen van het diploma van de laatste groep getroffen leerlingen van VMBO Maastricht komt aan die hersteloperatie nu een eind.

De Raad van Toezicht zal zo spoedig mogelijk een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur aanstellen.

Postema haalt uit naar onderwijsinspectie

André Postema plaatste een verklaring op Facebook over zijn vertrek.