Nieuws/Buitenland
284882296
Buitenland

Siberische tijger Irina blijft in leven na dood verzorgster

ZÜRICH - De Siberische tijger Irina die het afgelopen weekend een dierenverzorgster in de dierentuin van Zürich doodde, blijft in leven. Er is volgens de zoo geen enkele reden het dier af te maken, omdat Irina zich volkomen natuurlijk heeft gedragen, meldden Zwitserse media.

De Zoo Zürich beklemtoont dat het voorval erg tragisch is en de dierentuin diep is geraakt door het verlies van de 55-jarige medewerkster, maar de 5-jarige tijger handelde zoals een wild dier dat doet als iemand zijn territorium binnendringt. Sommige Zwitsers maakten zich in sociale media zorgen dat Irina zou worden afgemaakt, maar daar is volgens de dierentuin geen sprake van.

Irina viel zaterdag voor de ogen van bezoekers in haar verblijf de dierenverzorgster aan. Ze kon worden weggelokt en naar het hok gedirigeerd, maar de verzorgster overleed ter plekke aan haar verwondingen. Het wordt volgens dierentuindirecteur Severin Dressen onderzocht wat er is misgegaan en waarom de tijger en de dierenverzorgster tegelijkertijd binnen de omheining waren.