Nieuws/Opmerkelijk
286143
Opmerkelijk

Chinezen gedwongen toiletwater te drinken

BEIJING - Een video van werknemers die gedwongen worden om toiletwater te drinken omdat ze hun targets niet haalden, heeft de Chinese onlinemaatschappij flink laten schrikken. Ze vragen zich af hoe ver zij gaan om hun baan te behouden.

In de videoclip is te zien dat een mannelijke werknemer water uit het toilet schept, dit enkele seconden bekijkt en daarna de beker op zijn lippen zet. Ondertussen probeert een vrouw een beker met toiletwater met veel tegenzin naar binnen te werken.

Volgens Beijing News werken ze voor een fotografiestudio in Sihuan Guang’an en werden ze gestraft voor hun ’onbevredigende prestaties’. Na afloop vertelde een van de werkneemsters dat ze door het wc-water veel last had van diarree en kon ze geen rijst eten zonder braakneigingen te krijgen.

Degene die het smerige geheel filmde, is gearresteerd door de lokale politie en moet vier dagen achter tralies doorbrengen. De manager van het bedrijf claimt dat het slechts een manier was om de medewerkers ’te stimuleren’. De politie onderzoekt de zaak.