Nieuws/Binnenland
2865052
Binnenland

Bewakingscamera’s in Werkhoven vlak voor brand verwijderd

De veehouder zoekt trootst bij zijn trouwe viervoeter.

De veehouder zoekt trootst bij zijn trouwe viervoeter.

Werkhoven - De boerderij van Gert Snitselaar in Werkhoven die vannacht voor de vijfde keer in brand vloog, werd sinds afgelopen dinsdag niet meer met camera’s bewaakt. Volgens bewoners van het dorpje onder de rook van Utrecht waren de kosten voor de permanente bewakingsmaatregel te hoog en werd het contract met het beveiligingsbedrijf opgezegd.

De veehouder zoekt trootst bij zijn trouwe viervoeter.

De veehouder zoekt trootst bij zijn trouwe viervoeter.

,,Het waren twee grote apparaten die je van veraf al kon zien en voorzien waren van een groen licht. Het is op zijn minst opmerkelijk dat een paar dagen later er weer brand is gesticht in de boerderij. Want dat het weer is aangestoken lijkt me duidelijk”, zegt omwonende Koen Mulder.

De politie wilde vanmorgen niets kwijt over de zaak. ,,We hebben de zaak in onderzoek, maar het mag duidelijk zijn dat we alle opties open houden. Op dit moment zijn we nog druk bezig met technisch- en forensisch onderzoek en tot die tijd doen we geen verdere mededelingen”, aldus woordvoerder Hilde Bakker.

Snitselaar heeft bij de vorige vier branden verklaard dat de brandstichting mogelijk te maken heeft met het feit dat hij uit de kast is gekomen. De ondernemer die getrouwd is en twee kinderen heeft, zou een verstandshuwelijk hebben. Op het moment dat de brand vannacht uitbrak in het woonhuis dat op het erf staat, zou hij in de woning zijn geweest en bevrijd zijn door de brandweer. Zijn vrouw en kinderen wonen sinds enige tijd niet meer op het terrein.