Nieuws/Buitenland
287131111
Buitenland

Chinese president: coronavirus verspreidt zich sneller

De Chinese president Xi Jinping.

De Chinese president Xi Jinping.

PEKING - De Chinese president Xi Jinping waarschuwt dat China met een „ernstige situatie” te maken heeft nu het nieuwe coronavirus „sneller om zich heen grijpt”. Het virus heeft zeker 41 levens geëist en bijna 1300 mensen in het hele land zijn besmet, meldden staatsmedia zaterdag.

De Chinese president Xi Jinping.

De Chinese president Xi Jinping.

Volgens de Chinese tv wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken. Leveringen aan de provincie Hubei, waarin de zwaar getroffen stad Wuhan ligt, zijn gegarandeerd en de kosten vormen geen belemmering.

Vanwege de uitbraak van het virus zijn op veel plaatsen in China, waar Nieuwjaar wordt gevierd, grote evenementen geannuleerd en zijn pretparken gesloten om grote mensenmassa’s te voorkomen.

Ook gelden beperkingen voor vervoer. Het land zal vanaf maandag alle groepsreizen, zowel binnenlands als naar andere landen, stopzetten, meldde de Chinese staatszender CCTV. Verder rijden vanaf zondag van en naar de Chinese hoofdstad Peking geen interlokale bussen meer.