Nieuws/Buitenland
2874477
Buitenland

Trump en Melania bewijzen Bush laatste eer

WASHINGTON - Het lichaam van de voormalige Amerikaanse president George H.W. Bush is opgebaard in het Capitool in Washington. Leden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zullen hem daar herdenken. President Trump en zijn vrouw Melania kwamen de laatste eer bewijzen. Ook zal vice-president Mike Pence een toespraak houden.

Het lichaam van Bush was met Amerikaanse presidentiële vliegtuig Air Force One overgebracht van Houston naar Washington. Bush’ lichaam werd met militaire eerbetoon ontvangen op het Capitool, de zetel van het Amerikaanse Congres. Na de ceremonie met de afgevaardigden in het Capitool kunnen burgers daar tot woensdag afscheid nemen van de 41e president van de VS, die van 1989 tot 1993 regeerde.

President Donald Trump heeft woensdag uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Ook zullen de vlaggen op het Witte Huis, op overheidsgebouwen en legerbases dertig dagen lang halfstok hangen. Op dezelfde dag vindt de centrale begrafenisdienst plaats in de National Cathedral in Washington, waaraan Trump en zijn vrouw Melania deelnemen. George W. Bush, die net als zijn vader ook president van de VS was, spreekt tijdens de ceremonie.

Daarna wordt Bush’ lichaam teruggebracht naar Texas, waar hij donderdag wordt begraven.