Nieuws/Buitenland
287448560
Buitenland

Fors meer besmettingen met nieuw coronavirus in Zuid-Korea

SEOUL - Zuid-Korea heeft zaterdag melding gemaakt van nog eens 229 besmettingen met het nieuwe coronavirus. Het gaat om de grootste toename van het aantal ziektegevallen tot dusver, bericht persbureau Yonhap. In totaal zijn 433 gevallen vastgesteld in het Oost-Aziatische land.

Het nieuwe coronavirus grijpt de afgelopen dagen snel om zich heen in Zuid-Korea. De meeste nieuwe gevallen zijn gelinkt aan een ziekenhuis in Cheongdo en een religieuze beweging in Daegu, de vierde stad van het land. De burgemeester van die metropool heeft de 2,5 miljoen inwoners opgeroepen binnen te blijven.

In het Daenam-ziekenhuis in Cheongdo zijn tot dusver meer dan 110 besmettingen gemeld. Zowel medewerkers als patiënten hebben het virus opgelopen. Nog eens 231 gevallen zijn volgens Yonhap te herleiden naar diensten van de Shincheonji-geloofsgemeenschap in Daegu.

Het virus heeft ook de tweede stad van het land bereikt. In Busan, met ongeveer 3,4 miljoen inwoners, zijn vier besmettingen gemeld.

Het nieuwe coronavirus zou vooral gevaarlijk zijn voor oudere patiënten en mensen die al gezondheidsproblemen hebben. In Zuid-Korea zijn tot dusver twee patiënten overleden, onder wie een 63-jarige man die longontsteking had. Na zijn dood bleek uit een test dat hij was besmet met het virus.

De Zuid-Koreaanse gezondheidsdienst zegt dat de toestand van de meeste patiënten stabiel is. Achttien mensen zijn volledig hersteld en hebben het ziekenhuis verlaten. Negen andere patiënten zouden er wel slecht aan toe zijn.