Nieuws/Opmerkelijk
2885847
Opmerkelijk

Bizar: Man hoest letterlijk deel van long uit

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Californië - De longen uit het lijf hoesten, dat werd voor een man uit Californië bittere realiteit. Hij werd opgenomen wegens hartkloppingen en hoestte vervolgens letterlijk een deel van zijn long uit het lijf.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

Let op: dit artikel bevat een schokkende foto

Chirurgen van het San Fransisco Medical Center publiceerden een rapport over de casus in het gerenommeerde medisch tijdschrift New England Journal of Medicine. Daaruit blijkt dat de 36-jarige patiënt in het ziekenhuis belandde wegens chronisch hartfalen. Zijn hartklep was eerder al vervangen voor een kunstmatige.

Tijdens zijn eerste opnameweek hoestte hij telkens bloed en slijm op. Dat resulteerde uiteindelijk in het ophoesten van een deel van zijn rechter bronchiën. Die luchtwegvertakking zorgt voor verdeling van ingeademde lucht in de longen.

Menselijke longen zijn te groot om door de luchtpijp te glijden. Daarom is het niet mogelijk om het orgaan volledig in tact op te hoesten. De kans bestaat wel dat tijdens een hevige hoestbui een deel van de longen tussen de ribben wordt geduwd. Vervolgens kan het zo zijn dat dit deel naar buiten komt.

De man overleed een week na de hevige hoestbui aan de complicaties van zijn hartfalen.