Nieuws/Binnenland
288619901
Binnenland

Negen medewerkers Antoni van Leeuwenhoek besmet met corona

AMSTERDAM - Op de afdeling Bloedafname van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) zijn negen medewerkers positief getest op het coronavirus, laat een woordvoerster van het ziekenhuis in Amsterdam weten. In totaal werken er 13 mensen op die afdeling.

De kans op besmetting van patiënten wordt zeer klein geacht. Deze medewerkers zijn direct getest toen zij lichte klachten vertoonden. De positief geteste medewerkers waren al thuis in afwachting van hun testuitslagen.

De besmettingen zijn hoogstwaarschijnlijk ontstaan van medewerker op medewerker. „De kans op besmetting van patiënten die de afdeling Bloedafname hebben bezocht is minimaal. Op de Bloedafname gaat het om kort contact tussen medewerker en patiënt”, aldus het ziekenhuis.

De medewerkers Bloedafname zonder klachten dragen nu uit voorzorg een chirurgisch (FF2) mondneusmasker tijdens hun werk. Volgens het ziekenhuis is de continuïteit van de bloedafnames gewaarborgd. AVL wijst er ook op dat er vanaf het begin van de coronaperiode in maart beschermende maatregelen zijn getroffen om besmettingen te voorkomen. Er zijn plexiglas schermen aangebracht in de prikcabines zodat er geen direct contact is.