Nieuws/Binnenland
2893089
Binnenland

OM: Gert S. blijft verdachte

Boer uit Werkhoven op vrije voeten

Hier wordt Gert S. weggeleid.

Hier wordt Gert S. weggeleid.

UTRECHT - De 35-jarige boer uit Werkhoven (Utrecht) die vorig weekend is opgepakt na verscheidene branden in en rond zijn boerderij, is vrijdag vrijgelaten uit voorarrest. Gert S. werd vrijdag voorgeleid, de rechter-commissaris zag onvoldoende ernstige bezwaren om hem langer vast te houden. De officier van justitie had daar wel om gevraagd.

Hier wordt Gert S. weggeleid.

Hier wordt Gert S. weggeleid.

Bij S. was in twee maanden tijd vijf keer brand uitgebroken bij de boerderij. Bij een van die branden kwamen vijftig koeien en een waakhond om het leven. Zijn advocaat noemde het ’een voorbarige en onjuiste gang van zaken om S. als verdachte aan te merken’.

Het OM verdenkt S. van betrokkenheid bij brandstichting. „Hij blijft verdachte, het onderzoek loopt nog”, meldt een woordvoerder. Justitie gaat de schriftelijke verklaring van de rechter-commissaris bestuderen en overweegt daarna appèl.

Eerder verklaarde de boer dat het om brandstichtingen gaat en dat die mogelijk te maken hebben met zijn seksuele geaardheid of een zakelijk geschil.

De branden houden Werkhoven in zijn greep. Na de arrestatie van S. en diens verdenking van betrokkenheid bij de branden, stond het dorp op zijn kop. „Ik kan me niet voorstellen dat een boer dat doet”, reageerde iemand. Een ander noemde het ’echt heel triest’.