Nieuws/Binnenland
289535
Binnenland

Brabantse zakenman van jacht geplukt

Nederlandse vastgoedmagnaat gearresteerd op Capri

CAPRI/DENDERMONDE - Een Nederlandse vastgoedmagnaat woonachtig in Monaco is op het Italiaanse Capri aan boord van een luxe jacht op verzoek van de Belgische justitie gearresteerd. Justitie in België heeft bevestigd dat het om projectontwikkelaar Frank Z. gaat, meldde persbureau Belga vrijdagavond. Hij is volgens Italiaanse media aangehouden tijdens een routinecontrole door de politie in havens en op plezierjachten.

De steenrijke 56-jarige Frank Z. werd donderdag aan boord van het luxueuze, onder de vlag van de Kaaiman-eilanden varende jacht Unicorn aangetroffen. Hij maakte een tocht met zijn familie. Maar tegen hem loopt sinds juli op verzoek van België een Europees arrestatiebevel wegens omkoping en andere malversaties in de vastgoedsector. Hij is in afwachting van zijn uitlevering aan België overgebracht naar de Poggioreale-gevangenis in Napels, aldus Italiaanse media.

Het parket in Dendermonde heeft laten weten dat de vastgoedmagnaat wordt gezocht in verband met omkoping en het witwassen van geld. Het draait vooral om transacties rond de verhuizing van de Belgische federale politie in Brussel naar een pand dat eerder dienst deed als rijksarchief.