Nieuws/Binnenland
2896258
Binnenland

Beveiligers Beatrix vast op strand bij Wassenaar

Wassenaar - Een auto die prinses Beatrix beveiligt bij haar paardritten op het strand is vanochtend vast komen te zitten op het strand bij Wassenaar. Een brandweerauto moest er aan te pas komen om de auto van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging te bevrijden.

Het is een publiek Haags geheim dat prinses Beatrix regelmatig een strandrit maakt met haar paard. Ze wordt dan op gepaste afstand gevolgd door beveiligers, om calamiteiten te kunnen ondervangen.

Vanmorgen ging het echter mis: op het moment dat de prinses het strand verliet, bleef één auto achter op het strand. Vanwege de harde wind lag er veel stuifzand op het strand, en de auto bleef steken. Het voertuig kon niet op eigen kracht het strand verlaten. Een brandweerwagen bood uiteindelijk soelaas en trok de auto los.

De Dienst Koninklijke en Diplomatieke beveiliging is onderdeel van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Een woordvoerder bevestigt het incident aan De Telegraaf. ,,Het is een vervelende samenloop van omstandigheden”, aldus de zegsman. Hoe lang de auto precies vast heeft gestaan, kan hij niet zeggen.