2899456
Buitenland

Huiselijk geweld blijkt uit video

Livestream escaleert: gamer mept vrouw, politie grijpt in

SYDNEY - Een Australische man die het videospel Fortnite speelde, is aangehouden omdat hij zijn partner zou hebben mishandeld tijdens een livestream. De 26-jarige gamer kreeg ruzie met de vrouw toen zij hem vroeg te stoppen met spelen en te komen eten, bericht de Australische omroep ABC.

Op beelden van het incident is te zien dat gamer ’MrDeadMoth’ zichzelf filmt terwijl hij de populaire game speelt. Daardoor was ook het vermeende huiselijk geweld live te volgen. Als de man zegt dat hij „zo” komt eten, krijgt hij een doos naar zijn hoofd geslingerd. Daarna loopt hij weg van de camera en lijkt volgens ABC te horen te zijn hoe een klap wordt uitgedeeld.

De vrouw begint vervolgens te huilen en noemt hem een „smerige vrouwenmepper.” Daarna richt ze zich tot mensen die live meekijken. „Hoorden jullie dat? Hij sloeg me zojuist in het gezicht.”

De politie zegt dat een getuige melding maakte van het incident, waarna agenten poolshoogte namen bij de woning van het stel bij Sydney. Daar waren ook twee jonge kinderen aanwezig. De vrouw raakte niet ernstig gewond, maar was wel overstuur.