Nieuws/Binnenland
2903658
Binnenland

Update: storing verholpen

Grote pinstoring treft vooral tankstations

AMSTERDAM - Update 08.52 uur - Een grote pinstoring heeft dinsdagmorgen op een ongelukkig tijdstip veel tankstations in heel Nederland geraakt. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zijn duizenden pinautomaten ’out’ geweest, verspreid over het hele land. De storing is inmiddels verholpen.

Op sociale media regende het tientallen klachten over een pinstoring op verschillende plekken in het land:uit de Randstad, maar ook uit Zeeland, Groningen, Friesland en Overijssel.

„Dat klopt, het gaat om een storing bij enkele duizenden pinautomaten verspreid door het hele land. Dat was begonnen om 6.00 uur, op een tijdstip waarop veel mensen vooral betalen bij tankstations, en het toeval wil dat vooral tankstations zijn geraakt; het ging om een fout in een stukje netwerk bij vooral tankstations”, aldus een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland.

’Lege tank’

De storing werd om 8.30 uur afgemeld. Van de 370.000 pinautomaten waren er enkele duizenden niet beschikbaar. Op een website die storingen verzamelt, kwamen op het hoogtepunt 734 meldingen binnen.

„Een pinstoring en ik moet tanken. Hopelijk red ik Zwolle om aan het werk te kunnen”, schreef iemand op Twitter. Anderen hadden minder geluk.