Nieuws/Binnenland
2907294
Binnenland

Blok ziet weinig ruimte voor May

BRUSSEL - Het zal voor de Britse premier Theresa May „bijzonder lastig” zijn om nog iets toe te voegen aan de afspraken die het Verenigd Koninkrijk en de EU hebben gemaakt over de Brexit. Minister Stef Blok zei dat dinsdag in Brussel kort nadat May daar een onderhoud had gehad met EU-president Donald Tusk.

Eerder op de dag was ze al op bezoek bij premier Mark Rutte en diens Duitse ambtgenoot Angela Merkel. Ze heeft ook nog een ontmoeting met Europees Commissievoorzitter Juncker.

De stemming over het akkoord in het Britse parlement is uitgesteld omdat er onvoldoende steun voor is. De kwestie komt later in de week ter sprake op een EU-top in Brussel, maar de regeringsleiders hebben May „bijzonder weinig” te bieden, aldus Blok. Wat zij precies beoogt zei Blok niet precies te weten. Hij heeft daar geen „totaalbeeld” van.

„U weet hoe lastig de onderhandelingen waren om tot het conceptakkoord te komen”, aldus de minister. „Dus er kan geen misverstand over bestaan dat er maar heel weinig ruimte is.”