Nieuws/Binnenland
291789
Binnenland

Verdachten Duitsland aangehouden

Wilde achtervolging na plofkraak

HUIZEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag na een achtervolging in Huizen twee verdachten van een plofkraak aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Utrechter en een 25-jarige man uit Zaandam. De plofkraak was dezelfde nacht gepleegd bij een bank in het Duitse Emsdetten, ongeveer 50 kilometer van Enschede.

Na de kraak vluchtten de verdachten in een Audi weg. De politie achtervolgde de auto over de A1 langs Amersfoort in de richting van Hilversum. Uiteindelijk kon de politie na de auto twee keer geramd te hebben, het voertuig in Huizen klemrijden. De agenten benaderden vervolgens de auto met getrokken vuurwapens en arresteerden de twee inzittenden.

In de grensstreek zijn de afgelopen maanden vaker plofkraken. Geregeld loopt het spoor naar Nederland, waar de zogenoemde Audi-bende zijn thuisbasis heeft. De leden lijken hun werkterrein te hebben verlegd van Nederland naar Duitsland en maken gebruik van gestolen, razendsnelle vluchtwagens. Onlangs eindigde een wilde achtervolging na een kraak in Wesel met een crash in Utrecht.