Nieuws/Binnenland
2922112
Binnenland

Defensie en politie zoeken samen personeel

AMSTERDAM - De krijgsmacht en de politie slaan de handen ineen bij de zoektocht naar nieuw personeel. Commandant der strijdkrachten Rob Bauer en korpschef van de politie Erik Akerboom kondigen zaterdag een samenwerkingsverband aan. Hierin spreken ze af elkaar niet te zullen beconcurreren.

Ook willen ze het gemakkelijker maken om over te stappen van de ene naar de andere organisatie. Zo willen ze een aantrekkelijker carrièreperspectief bieden.

„Bij ons blijft maar een klein deel tot de pensioenleeftijd. Defensie moet relatief jong blijven omdat het werk belastend is”, licht Bauer de samenwerking toe in Trouw. „De groepen die weggaan, halverwege de twintig en rond de 35, zijn voor de politie interessante kandidaten.”

Beide organisaties willen ook vaker moeilijk te vinden gespecialiseerd personeel uitwisselen, zoals cyberspecialisten. „Je moet elkaar helpen”, zegt Akerboom in de krant.

Defensie en politie zijn de grootste werkgevers van Nederland. De komende jaren hebben ze gezamenlijk 35.000 nieuwe mensen nodig.