Nieuws/Binnenland
2925409
Binnenland

Nog niet alle nabestaanden op de hoogte

Urnen vernield op begraafplaats

Archieffoto

Archieffoto

OLDENZAAL - Twee nachten achter elkaar zijn dit weekend op de gemeentelijke begraafplaats aan de Schipleidelaan in Oldenzaal urnen, met daarin de as van overleden mensen, kapotgemaakt. De gemeente is drukdoende om getroffen nabestaanden op de hoogte te brengen, maar dat is nog niet in alle gevallen gelukt. „Het is gewoon verschrikkelijk nieuws voor hun.”

Archieffoto

Archieffoto

Naast de urnen zijn ook andere herinneringen aan overledenen gesloopt en zijn bloemstukken uit de urnenmuur gehaald en op de grond gesmeten. Veelal onherstelbaar kapot. Dat gebeurde zowel vrijdag- als zaterdagnacht.

Geschokt

„We zijn geschokt door wat hier teweeg is gebracht”, laat gemeentewoordvoerster Monique Meinders weten. Sinds de ontdekking probeert de gemeente families van de overledenen, die er een laatste rustplaats hoopten te vinden, te informeren over de vernielingen. Dat is nog niet bij iedereen het geval. „We doen dat met heel veel zorg en aandacht. Daar gaan we morgen gewoon mee verder. We willen natuurlijk het liefst dat zoiets niet via de media bij hen terechtkomt, maar dit is in deze tijden gewoon niet te doen.”

Wie verantwoordelijk is voor dit harteloze staaltje vandalisme, is vooralsnog onbekend. De gemeente Oldenzaal heeft zaterdag aangifte gedaan bij de politie.