Nieuws/Buitenland
2932859
Buitenland

Visagist koningin Mathilde verdacht van juwelenroof

Koningin Mathilde

Koningin Mathilde

BRUSSEL - Een visagist die onder anderen de Belgische koningin Mathilde als klant heeft, is in Brussel aangehouden op verdenking van diefstal. De man zou in Schaarbeek zijn opgepakt en door de Luxemburgse politie zijn verhoord over de diefstal van juwelen van de familie van de groothertog van Luxemburg.

Koningin Mathilde

Koningin Mathilde

Franstalige Belgische media meldden dat de man weer vrij is na een lang verhoor dat heel de maandag in beslag heeft genomen. Het is niet bekend of er verdere stappen van justitie volgen. De niet bij name genoemde verdachte heeft verklaard niets met de diefstal te maken te hebben. Hij zou beroepsmatig bij meerdere leden van het Belgische koningshuis over de vloer komen.

In het paleis van de Luxemburgse groothertog Hendrik en zijn vrouw Maria Teresa zijn kroonjuwelen verdwenen. Dat is volgens Belgische media gebeurd zonder dat er een spoor van inbraak is gevonden. Er zou een 'insider' bij betrokken zijn. Het Luxemburgse hof heeft enkel bevestigd dat er kroonjuwelen gestolen zijn.

Het Openbaar Ministerie in Luxemburg heeft volgens de krant Luxemburger Wort bevestigd dat er al in juni vorig jaar aangifte van juwelendiefstal door het hof is gedaan.