Nieuws/Binnenland
2933769
Binnenland

16-jarig meisje doodgeschoten in fietsenstalling school Rotterdam

Rotterdam - Een 16-jarig meisje uit Rotterdam is dinsdag om het leven gekomen bij een schietpartij in de fietsenstalling van een school aan de Essenburgstraat in Rotterdam. Er is een 31-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden op de Bergselaan, meldt de politie. Volgens de politie kende hij het slachtoffer.

Onze verslaggever ter plaatse heeft met verschillende scholieren van het Rotterdam Designcollege gesproken. Zij verklaren dat het zou gaan om een meisje uit de vierde klas. De 31-jarige man zou de ex-vriend van het meisje zijn. Het schietincident vond plaats in een inpandige fietsenstalling van de school. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd het meisje te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Over een motief voor de moord is nog niets bekend. De straat en verdere omgeving van de school zijn afgezet.

Scholieren zaten in de aula toen ze hoorden van het schietincident. Zodra het kon werden zij naar buiten geëscorteerd. De familie van het meisje is op de hoogte gebracht en wordt opgevangen. Getuigen die bij de schietpartij waren, krijgen slachtofferhulp.

Het Rotterdam Designcollege is een creatieve vmbo-opleiding. Naast de standaardvakken krijgen de leerlingen een aantal praktijkvakken zoals fotografie, schilderen, styling en haar- en huidverzorging.

De auto van de verdachte werd aangetroffen bij een café aan de Bergselaan.

De auto van de verdachte werd aangetroffen bij een café aan de Bergselaan.