Nieuws/Binnenland
2935540
Binnenland

Bekir E. opgepakt voor doodschieten 16-jarige scholiere

ROTTERDAM - De 31-jarige Bekir E. wordt verdacht van het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra dinsdag in de fietsenstalling van het Rotterdam Designcollege. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Hij zou volgens andere scholieren de ex-vriend zijn van het slachtoffer. De politie kan dat niet bevestigen, maar zegt wel dat ze bekenden van elkaar waren. Zowel slachtoffer als verdachte zouden van Turkse komaf zijn.

’Wraakactie’

In de buurt gaan geruchten rond dat de familie van het slachtoffer wraak wil nemen op de familie van de dader. Volgens die geluiden houdt de politie rekening met een wraakactie. Ook dit kan nog niet officieel worden bevestigd.

De schietpartij vond rond 13.00 uur plaats in de vmbo-school. Het meisje werd nog gereanimeerd door de toegesnelde ambulancebroeders, maar tevergeefs. Een klein groepje leerlingen zag de schietpartij gebeuren. Zij krijgen hulp. Ook andere leerlingen reageerden geschokt.

Docenten diep geschokt

Docenten van het Rotterdam Designcollege zijn diep geschokt door het overlijden van de 16-jarige leerling die dinsdagmiddag op de school werd doodgeschoten. „Wij zijn allemaal erg aangeslagen” en „onze gedachten gaan uit naar de ouders en familie van het slachtoffer, die wij zoveel en zo goed mogelijk bij zullen staan”, laat het team weten in een verklaring op de website van de vmbo-school.

Leerlingen kunnen woensdagochtend in de klas hun gevoelens over het fatale schietincident delen. Ook ouders zijn welkom bij deze bijeenkomst waarbij ook Slachtofferhulp en politiemensen zijn.

Feestelijkheden die deze laatste week voor de kerstvakantie stonden gepland, zijn afgelast.