Nieuws/Binnenland
2942601
Binnenland

Politie zoekt opnieuw naar Sabrina Oosterbeek

Sjonny W.

Sjonny W.

AMSTERDAM - De politie onderneemt donderdag een hernieuwde zoektocht naar Sabrina Oosterbeek. De Amsterdamse wordt vermist sinds maart 2017 en is volgens justitie vermoedelijk om het leven gebracht door Sjonny W. Die wordt ook verdacht van de moord op de 30-jarige Roemeense Mirela Mos (2004) en van de moord op de 26-jarige Monique Roossien (2003).

Sjonny W.

Sjonny W.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte donderdag melding van de zoekactie tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen W., die sinds juni 2017 in voorarrest zit. Details over de actie wil het OM niet verstrekken.

Op beelden van de lokale tv-zender AT5 is te zien dat de politie zoekt in de Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost. Een OM-woordvoerder kan dit niet bevestigen. Op deze plek is al vaker gezocht.

De rechtbank hoopt de zaak in juni volgend jaar inhoudelijk te kunnen behandelen. W. zal op afzienbare termijn voor gedragskundige observatie worden opgenomen in het Pieter Baan Centrum. In maart vindt nog een pro-formazitting plaats.

Eerdere zoektochten naar stoffelijke resten van Oosterbeek (30) hebben geen resultaat gehad. W. heeft tot dusver geen verklaringen van betekenis afgelegd. Hij was donderdag niet op de zitting aanwezig. De drie vrouwen waren verslaafd en actief in de prostitutie.