Nieuws/Binnenland
294370
Binnenland

Opnieuw enorme drukte op Europese wegen

Grote drukte door het vele vakantieverkeer.

Grote drukte door het vele vakantieverkeer.

DEN HAAG - De ANWB en de VerkeersInformatieDienst VID verwachten komend weekeinde opnieuw topdrukte op de Europese snelwegen. Vooral in Frankrijk dreigt het vast te lopen. Op de derde zwarte zaterdag vertrekken wederom miljoenen Fransen naar hun vakantiebestemming en zijn veel vakantiegangers onderweg naar huis.

Grote drukte door het vele vakantieverkeer.

Grote drukte door het vele vakantieverkeer.

De eerste twee zwarte zaterdagen op 29 juli en 5 augustus waren al druk met respectievelijk 831 kilometer en 857 kilometer file, gelijk aan het gemiddelde. Zaterdagochtend rond 06.00 uur worden in Frankrijk al de eerste lange files op de routes naar het zuiden verwacht met de meeste vertraging op de A7 (Route du Soleil) tussen Valence en Orange.

Bijkomend probleem is de rooms-katholieke feestdag Maria Tenhemelopneming dinsdag 15 augustus. Op deze dag zijn veel inwoners van Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Italië en delen van Duitsland vrij en zij hebben daarmee een extra lang weekeinde.

In eigen land kunnen grote evenementen tot extra verkeersdrukte leiden, zoals de Sneekweek in Friesland, het Vuurwerkfestival in Scheveningen en Dance Valley in Spaarnwoude.