Nieuws/Binnenland
294606
Binnenland

Speciale hond gaat zoeken naar Joey

SILIFKE - Een speciaal getrainde hond komt naar het Turkse Silifke om daar in de bergen te zoeken naar de vermiste Nederlander Joey Hoffmann. De zoektocht moet onomstotelijk vaststellen of er wel of geen lichaam in de regio ligt waar de 21-jarige Haaksbergenaar voor het laatst gezien werd.

Volgens de hoofdcommissaris van de politie in Silifke zijn er slechts twee honden in heel Turkije die de mate van training hebben die nodig is om te zoeken in het ruige heuvelgebied. Een van die dieren komt vandaag of morgen aan in Silifke. „De hond is speciaal getraind in het vinden van lichamen in zo’n gebied. Daarmee willen we niet zeggen dat we denken te weten dat Joey dood is. We willen echter alle mogelijke scenario’s onderzoeken.”

Geheim

De politie heeft de komst van de hond tot nu toe geheim gehouden. „Als we dat van tevoren aan de grote klok hadden gehangen, hadden mensen die een eventuele misdaad hebben begaan nog de kans gehad om hun sporen te wissen of de situatie aan te passen.”

Daarmee impliceert de hoofdcommissaris ook dat de eerder aangekondigde zoektocht naar Joey nu aanstaande is. Wanneer die precies begint is echter nog onduidelijk.

Joey werd voor het laatst gezien op 8 juli dit jaar in de heuvels bij Silifke. Hij kampeerde daar met Bjorn en Derya Breukers, die wilden gaan wonen op een afgelegen stuk grond. Zij zijn de laatsten die hem zagen: volgens hun verklaring scheidden hun wegen toen ze via verschillende wegen de heuvel wilden afdalen.

Drones

Vorige week zaterdag zocht een speciaal reddingsteam met twee speurhonden en drones naar de vermiste jongeman. Die zoektocht, die ongeveer 2,5 uur duurde, leverde geen nieuwe aanwijzingen op. De politie kondigde vervolgens aan dat het niet nodig was om opnieuw te zoeken in het heuvelgebied, maar kwam daar later op terug.