Nieuws/Binnenland
2946392
Binnenland

Senaatsvoorzitter doet oproep

VVD-kopstuk: ’Edith Schippers moet Mark Rutte opvolgen’

Edith Schippers (links) en Ankie Broekers-Knol.

Edith Schippers (links) en Ankie Broekers-Knol.

Den Haag - Edith Schippers moet Mark Rutte opvolgen als leider van de VVD. Dat zegt partijprominent Ankie Broekers-Knol in haar afscheidsinterview als voorzitter van de Eerste Kamer dat morgen in de kerstspecial van De Telegraaf verschijnt.

Edith Schippers (links) en Ankie Broekers-Knol.

Edith Schippers (links) en Ankie Broekers-Knol.

Velen zien fractievoorzitter Klaas Dijkhoff als kroonprins. Broekers-Knol ’wil er niet langer omheen draaien’ en tipt een ander. „Ik denk dat Edith Schippers helemaal geen slechte kandidaat zou zijn. Ze heeft bewezen dat ze het ministerschap heel goed kan, het heel goed doet en ook met empathie.”

De voorzitter van de senaat is verder kritisch over de vele akkoorden die het kabinet afsluit met belangenclubs. Vandaag verschijnt naar verwachting het klimaatakkoord. „Ik vind dit helaas niet in overeenstemming met wat mijn visie op de parlementaire democratie is”, zegt het VVD-zwaargewicht. „Zulke akkoorden worden min of meer als een dictaat aan de volksvertegenwoordiging opgelegd.”

Kerstspecial

In de kerstspecial van De Telegraaf blikt een keur aan bekende Nederlanders terug op 2018, het jaar dat alles voor hen anders werd. Onder anderen Shane Kluivert, Beau van Erven Dorens en Glennis Grace maken hun opwachting. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven vertelt over zijn ’monumentale missie’ aan het einde van het jaar.

De kerstspecial zit morgen als aparte bijlage bij De Telegraaf.