Nieuws/Binnenland
295523203
Binnenland

Coronacrisis: dinsdag 18 augustus

LIVE | RIVM: opnieuw minder dan 500 besmettingen

Amsterdam - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 21 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 775.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 170.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 108.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 489 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Het is de tweede dag op rij dat het aantal onder de 500 blijft. Precies een week geleden kwamen er in 24 uur tijd bijna 800 nieuwe besmettingen bij. In de afgelopen zeven dagen zijn 4013 nieuwe besmettingen gemeld, iets minder dan in de week ervoor.

Ongeveer de helft van alle positief geteste personen is 20 tot 40 jaar oud. Die groep belandt minder snel in het ziekenhuis, maar kan het virus wel doorgeven. Ongeveer een kwart van de nieuwe gevallen is 40 tot 60 jaar oud. Dat komt overeen met eerdere dagen.

Regio

In de regio Amsterdam-Amstelland werden 132 mensen positief getest, waaronder 121 in Amsterdam zelf. Rotterdam-Rijnmond registreerde voor de derde dag op rij minder dan honderd nieuwe gevallen. In en rond de Maasstad werden 79 nieuwe besmettingen geregistreerd tussen maandagochtend en dinsdagochtend. Daaronder waren 58 gevallen in de gemeente Rotterdam.

De regio Haaglanden meldde 61 nieuwe besmettingen, in Midden- en West-Brabant zijn 34 mensen positief getest en in Utrecht 23.

In de gemeente Bergen op Zoom is in het afgelopen etmaal niemand positief getest. Dit is voor het eerst in drie weken. In de Friese gemeente Noardeast-Fryslân, waar Dokkum onder valt, kwamen vier nieuwe besmettingen aan het licht.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Entertainment:

Bekijk hier het liveblog van maandag 17 augustus