Nieuws/Binnenland
2956305
Binnenland

Uurtje parkeren in Amsterdam? Dat is dan 6000 euro!

AMSTERDAM - De parkeertarieven in de hoofdstad rijzen de pan uit, maar voor Vincent Everts was het wel heel hard slikken toen hij de parkeergarage aan het Bos en Lommerplein wilde verlaten. Nadat hij het ticket in de automaat stopte, verscheen er op het beeldscherm een bedrag van ruim 6000 euro.

Trendwatcher Everts deelde een video van de gebeurtenis op Twitter. Hij vertelt daarin dat hij een uurtje met zijn Tesla in de parkeergarage stond, om even boodschappen te doen. „Het was wel even een holy-shit momentje”, zegt hij.

Mysterie ontrafeld

Inmiddels is het mysterie opgelost. De fout is toe te schrijven aan Everts zelf, zo meldt AT5. „Ik parkeerde hier in oktober en dat kaartje heb ik in de automaat gestopt.” Hij weet niet meer hoe hij twee maanden geleden de garage verliet. „Misschien was ik wel achter een andere auto aangereden.”

Uiteindelijk liep het met een sisser af en werd er geen 6000 euro van zijn rekening afgeschreven. „Niet veel later vond ik het goede kaartje”, zegt Everts tegen de stadszender. „Uiteindelijk hoefde ik maar ongeveer 1 euro te betalen.”