Nieuws/Buitenland
2957328
Buitenland

Nieuwe arrestaties voor moord op Scandinavische toeristen

RABAT - Marokkaanse autoriteiten hebben vijf nieuwe arrestaties verricht in het onderzoek naar de moord op twee Scandinavische vrouwelijke toeristen in het zuiden van het land. Dat heeft de directeur van het centraal bureau voor gerechtelijk onderzoek (BCIJ) maandag bekendgemaakt in onder meer de Franstalige krant L'Observateur.

De arrestaties zouden zijn verricht op verschillende plaatsen in het Noord-Afrikaanse koninkrijk. In totaal zitten nu achttien mensen vast in verband met de gruwelijke moordzaak. De Marokkaanse autoriteiten gaan ervan uit dat de daders terroristische motieven hadden. De hoofdverdachten zouden trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat.

Slachtoffers

De 24-jarige Louisa Vesterager Jespersen uit Denemarken en de 28-jarige Maren Ueland uit Noorwegen werden vorige week maandag gevonden nabij de Marokkaanse berg Toubkal, op zo'n 60 kilometer afstand van het zeer toeristische Marrakesh. De twee studerende vriendinnen, geïnteresseerd in andere culturen, waren er op een soort backpack-vakantie.