Nieuws/Buitenland
2958152
Buitenland

IS eist zelfmoordaanslag in Tripoli op

TRIPOLI - Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag die op eerste kerstdag in de Libische hoofdstad Tripoli zeker twee levens kostte. Dat heeft persdienst Amaq, een communicatiekanaal van de terreurorganisatie, naar buiten gebracht. Veiligheidsbronnen gingen al ervan uit dat de drie daders bij IS hoorden.

De aanvallers namen dinsdag, nadat ze een autobom tot ontploffing hadden gebracht, het ministerie van Buitenlandse Zaken onder vuur, waarna twee van hen naar binnen gingen en zichzelf opbliezen. Bewakers schoten de derde terrorist dood. Het ministerie van Gezondheid meldde dat er drie burgerslachtoffers en 21 gewonden vielen. De Libische minister van Binnenlandse Zaken sprak echter maar van twee slachtoffers.

Zwarte rookwolken waren te zien boven het complex dat door veiligheidstroepen werd omringd. Volgens The Libya Observer is dit de derde aanval op een staatsinstelling in Tripoli dit jaar. In mei werd de nationale kiescommissie getroffen door een zelfmoordaanslag. Vier maanden later vielen aan IS gelieerde gewapende mannen de Nationale Olie Coöperatie (NOC) aan.