Nieuws/Binnenland
296568538
Binnenland

Kinderen komen goed weg nadat joyrider (14) uit de bocht vliegt in Lopik

Lopik - In de nacht van zaterdag op zondag is rond 00.45 uur een bestelbus uit de bocht gevlogen op de Lekdijk in Lopik. Achter het stuur bleek een 14-jarige jongen te zitten. In het voertuig zaten nog vier kinderen in de leeftijd van 11 en 12 jaar.

Voorafgaand aan de rit zou een ruzie hebben plaatsgevonden bij een woning in Lopik. De politie was ingeseind en kwam ter plaatse. Zij zagen nog net hoe een bestelbus zonder verlichting wegreed. Een stopteken werd genegeerd, zo schrijft een agent op Instagram.

De bestelbus werd naar de Lekdijk gereden, waar het mis ging. De jongen verloor de macht over het stuur, waardoor de bestelbus omviel en onder aan de dijk op de zijkant belandde.

„Wij stapten uit en schrokken ons rot. Wij hoorden jonge kinderen schreeuwen uit het voertuig en waren bang dat zij behoorlijk gewond waren. Een beeld dat je even niet van je netvlies krijgt”, aldus de agent op Instagram.

Passagiers zaten los in laadbak

De jongeren moesten uit de wagen worden geholpen omdat zij waren bedolven onder stellingen en gereedschappen. De vier passagiers zaten los in de laadbak. Een kind moest voor controle naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.

De agent schrijft op Instagram dat dit heel anders had kunnen aflopen: „Zij hadden dit samen bekokstoofd en waren stiekem het huis uit geslopen. De ouders wisten van niks.”

De jonge bestuurder is aangehouden. Hij wordt verdacht van diverse verkeersdelicten en het in gevaar brengen van anderen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo