Nieuws/Opmerkelijk
2967883
Opmerkelijk

Na impasse van 9 uur zijn vier coupletten genoeg

Schutter geeft zich over aan zingende agent

Archieffoto van een SWAT-team, ter illustratie.

Archieffoto van een SWAT-team, ter illustratie.

Chester County - Een Amerikaanse agent heeft een gewapende patstelling met een schutter beëindigd door het nummer White Christmas te zingen. De schutter gaf zich meteen daarna over.

Archieffoto van een SWAT-team, ter illustratie.

Archieffoto van een SWAT-team, ter illustratie.

De patstelling duurde negen uur. Op eerste kerstdag, laat op de dag, gedroeg een man zich vreemd en barricadeerde zijn huis. Een familielid belde de politie. „Hij heeft een wapen”, waarschuwde diegene.

Toen agenten aankwamen, opende de man meteen het vuur. Een aantal ruiten van politieauto’s sneuvelde. Niemand raakte gewond. Daarna begon het onderhandelen.

„In de kou bleven agenten praten met de man. Het was een lange nacht”, zou politiechef Thomas Hogan - die met kerstkoekjes de agenten een hart onder de riem kwam steken - later beschrijven.

Net op het moment dat hij met de koekjes aan kwam zetten, bereikte een agent een doorbraak. De verwarde schutter had namelijk gevraagd dat een van de agenten het nummer White Christmas voor hem zou zingen.

De onderhandelaar ging akkoord. Hij zong diep in de nacht, rond 06.00 uur, vier coupletten van de hit, vermoedelijk de meest-verkochte kersthit aller tijden, waarna de schutter zich overgaf. Daarna werd hij opgepakt.

„Dit kun je niet bedenken”, schrijft chef Hogan achteraf. „Mijn agenten hebben de koekjes opgegeten, nog wat grappen gemaakt, en zijn teruggegaan naar hun families, behoorlijk blij met het resultaat. Klus geklaard.”