Nieuws/Binnenland
2968085
Binnenland

Metro’s rijden door in nieuwjaarsnacht

AMSTERDAM/ROTTERDAM - Het GVB zet extra metro’s en veerponten in tijdens nieuwjaarsnacht in Amsterdam. Van het Centraal Station naar het Buiksloterwegveer en het NDSM-terrein vaart de pont de hele nacht door. De metrolijnen 52 en 54 rijden vanaf 01.30 uur ook de hele nacht. Deze gaan van respectievelijk Amsterdam Noord naar Amsterdam Zuid en van het Centraal Station naar Amsterdam Zuidoost.

Op 31 december volgen trams, de metro en veerponten de normale dienstregeling tot ongeveer 20.00 uur. Tijdens nieuwjaarsnacht rijden er enkele nachtbussen. Wel is het Rembrandtplein afgesloten en niet met de bus te bereiken. Op zondag 1 januari geldt voor het openbaar vervoer de dienstregeling voor een standaard zondag.

In Rotterdam stopt het openbaar vervoer op oudejaarsdag met rijden tussen 20.00 en 21.00 uur. Daarna is het voor reizigers mogelijk om gratis met de metro te reizen tussen 22.00 en 02.00 uur. De toegangspoortjes zullen dan open staan. De verkoop- en oplaadautomaten zijn op 31 december vanaf 15.00 uur afgesloten vanwege veiligheidsoverwegingen. Op nieuwsjaarsdag zijn deze vanaf 12.00 uur weer te gebruiken.