Nieuws/Binnenland
2970041
Binnenland

Politie vermoedt meer daders steekpartij

ROTTERDAM - De politie denkt dat er nog meer mensen betrokken zijn geweest bij de steekpartij bij discotheek Vibes op de Westersingel in Rotterdam. Ze denkt nog niet alle betrokkenen te hebben aangehouden, zo meldt ze zondag. Zaterdag werden vier mensen aangehouden.

Vijf mensen raakten gewond: twee jongens liepen steekwonden op, een derde hoofdletsel en twee anderen raakten ook gewond. Een van hen, een 22-jarige inwoner van Ridderkerk, moest zelfs op straat een levensreddende operatie ondergaan. Hij ligt nog in kritieke toestand in een ziekenhuis.

De steekpartij kwam uit het niets. Uit onderzoek blijkt dat toen een vriendengroep zaterdagochtend rond 05.00 uur de discotheek verliet, een aantal anderen zonder enige aanleiding ruzie met hen zocht. Vrijwel direct daarna werd grof geweld gebruikt. Een verdachte, een 31-jarige Rotterdammer, werd meteen na het incident gearresteerd. Korte tijd later werden in Ridderkerk nog drie verdachten in een auto aangehouden. Dat zijn twee mannen en een vrouw.

De politie is op zoek naar filmpjes en foto’s die die nacht zijn gemaakt bij de discotheek door uitgaanspubliek.