Nieuws/Buitenland
2970389
Buitenland

Eigenaar: ’Je was mijn beste vriend’

Jager schiet tamme papegaai uit de lucht

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

WESTMALLE - Een jager heeft in het Belgische Westmalle tamme papegaai Rambo uit de lucht geschoten. Eigenaar Verdyck is kapot van verdriet. „Je was mijn beste vriend.”

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

De papegaai was opgeleid om vrij rond te mogen vliegen, vertelt Verdyck aan Het Laatste Nieuws. Die opleidingen kostte de eigenaar duizenden euro’s. „Maar het verlies van Rambo is met geen geld goed te maken”, zegt hij.

Het dier werd gisteren door Verdyck meegenomen naar een akker. De eigenaar had toestemming van de boer om zijn vogels daar vrij rond te laten vliegen. Jagers zagen de vogel vliegen en schoten hem uit de lucht. Volgens Verdyck werd het dier vervolgens door jachthonden verscheurd. Het dier brak daarbij zijn nek.

De eigenaar vertelt aan de Vlaamse nieuwssite dat de jager de papegaai voor dood achterliet bij een beek. Verdyck besloot op de jager af te stappen. „Hij verontschuldigde zich, omdat hij niet wist dat het mijn vogel was en hij zei dat hij het anders nooit had gedaan.”

Aangifte

De jager zag de vogel overvliegen en schoot erop omdat de jacht op exotische vogels is toegelaten, zo verklaarde hij. De man beloofde zijn verzekeringmaatschappij te vragen of er een schadevergoeding kan worden uitbetaald.

Maar voor Verdyck is daarmee de kous niet af. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.