Nieuws/Binnenland
2973345
Binnenland

Buurman bejaard stel: ’blij dat ze leven’

Huissen - In de Eversstraat in het Gelderse Huissen overheerst ontzetting over de brutale overval in hun huis op een hoogbejaard echtpaar. Twee gemaskerde en gewapende mannen bedreigden en mishandelden hen en namen een buit mee. „Ze hebben heel hun leven hard gewerkt.”

De mannelijke bewoner (85) uit het plaatsje vlakbij Arnhem deed zondagavond open, omdat hij dacht dat er een bekende voor de deur stond. Hij werd vervolgens met geweld overmeesterd, geslagen en geschopt. De 84-jarige vrouw lag te slapen en werd in de slaapkamer bedreigd met een vuurwapen. Nadat de overvallers er met onder meer geld vandoor gingen, riep de man hulp in. Zijn verwondingen zijn behandeld door ambulancepersoneel.

Een buurman is verbijsterd. „Het zijn hele goede buurtbewoners, waarbij ik regelmatig een kopje koffie gedronken heb. Ze hebben heel hun leven hard gewerkt en dan krijg je dit. Daar word ik echt niet vrolijk van.” Volgens de buurman kweekte het echtpaar vroeger groenten en nu nog bloemen en planten.

De buurman bracht vanochtend een bezoek aan het stel. „Ze waren verschoten van kleur, al overheerste ook de opluchting dat ze het er nog levend van hebben afgebracht. Het had veel erger kunnen aflopen.”

Machteloosheid overheerst bij de buurman. „Hier gebeurt nooit wat, maar je ziet het: het kan altijd fout gaan. Je kunt er niks aan veranderen of wat tegen doen. Zelfs als je je huis goed beveiligt, kunnen ze echt wel binnenkomen als ze willen. Triest.”