Nieuws/Binnenland
2976509
Binnenland

Knoppel zou in wiet hebben geïnvesteerd

Loterijwinnaar Glimmen overleefde liquidatiepoging en wint nu 2 keer: ’Echt bizar!’

GLIMMEN - Update - Juan Knoppel, die ooit een poging tot liquidatie overleefde, is nét verhuisd uit de winnende straat in het Groningse Glimmen, waar de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro is gevallen, maar mag toch zijn oude lot houden. Sterker nog: hij en vriendin Grietje krijgen twee keer geld uitgekeerd.

In tv-programma Miljoenenjacht reikte Martijn Krabbé een cheque van 2,7 miljoen euro uit aan Juan en Grietje. Vrijdag komt daar nog een ander bedrag bovenop. ,,Dit is echt bizar’’, reageert het stel. ,,Dubbel geluk, ongelofelijk!’’

Juan Knoppel is bekend als vechtsportkampioen en werd ooit in zijn eigen tuin beschoten. Hij overleefde de poging tot liquidatie. Grietje is een familielid van vastgoedmagnaat Sjoerd Kooistra, wiens naam lange tijd rondzong als opdrachtgever.

Moordaanslag

Na de poging tot moord zou een van de veroordeelde daders, Iwan O., in de gevangenis hebben verteld dat Kooistra er achter zat. Hij zou 60.000 euro hebben betaald aan O., een ander was de schutter. Kooistra sprak destijds de beschuldigingen met klem tegen.

Volgens een nieuwsbericht op de website van het advocatenkantoor van Peter Plasman investeerde Knoppel in wietkwekerijen van Iwan O., die in financiële problemen kwam toen enkele kwekerijen werden opgerold. O. zou 15.000 euro schuld hebben gehad bij Knoppel.

Knoppel is woensdagmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar.

PostcodeKanjer

Bij de PostcodeKanjer wordt de ene helft van de prijs verdeeld over de winnende postcode 9756 AK, de rest over iedereen met de begincijfers 9756. Dat is in het piepkleine Glimmen het hele dorp. Omdat Juan en Grietje binnen het dorp verhuizen, hebben ze twee keer prijs.

De hoofdprijs werd uiteindelijk verdeeld over slechts vijf gezinnen, die allemaal aan de Rijksstraatweg wonen, waar kavels voor bijvoorbeeld 8 ton of zelfs meer dan een miljoen van eigenaar verwisselen.

De reacties op het tv-spektakel waren dan ook, op zijn minst, verdeeld.