Nieuws/Binnenland
2979368
Binnenland

’Politica Hongkong gewond bij beroving in Amsterdam’

Regina Ip

Regina Ip

HONGKONG - Update - Een bekende politica uit Hongkong is op oudjaarsdag in Amsterdam gewond geraakt nadat scootertuig had geprobeerd haar te beroven. Dat meldt de vrouw op haar Facebook-pagina.

Regina Ip

Regina Ip

Regina Ip raakte maandag eind van de middag gewond toen een bijrijder op een scooter in het voorbijgaan haar tas probeerde af te pakken. De 68-jarige vrouw, zo meldt ze zelf op sociale media, kwam daarbij ten val. Toch weigerde ze haar tas los te laten, waarna ze enkele meters over het wegdek werd meegesleept. Ze liep verwondingen op aan haar rechterschouder en had ook meerdere bulten en blauwe plekken op haar knieën en ellebogen.

,,Ik hield mijn tas stevig vast en probeerde mezelf te beschermen”, vertelt ze. ,,Zelfs toen ik op de grond lag en de scooterrijder me meesleepte, gaf ik niet op en liet ik niet los. Uiteindelijk hadden de twee mannen door dat het niet ging lukken en maakten ze zich snel uit de voeten.”

Enkele toegesnelde mensen hielpen de kranige vrouw op leeftijd op te staan, waarna ze terug kon naar haar hotel om bij te komen.

Waarschuwing

De politica van de New People’s Party was met haar dochter in onze hoofdstad om te winkelen, nadat ze eerder Londen had bezocht. Het was de eerste keer dat ze in Nederland was. Ze waarschuwt al haar vrienden voor de gevaren van Europa.

De politie zegt dat het geen aangifte heeft binnengekregen van Ip, maar probeert met haar in contact te komen.