Nieuws/Binnenland
2984243
Binnenland

Duitse passagiers stappen uit auto

Weer waaghalzen in Beekse Bergen

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

HILVARENBEEK - Wederom hebben twee mensen het leven gewaagd in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Passagiers van een auto met Duits kenteken stapten uit in het Cheeta-verblijf.

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie

„Het leek erop alsof ze doelbewust het Franse gezin van vorig jaar na wilden doen”, zegt ooggetuige Jan Schilders tegen Omroep Brabant. Hij bezocht met zijn vrouw, dochter en kleinkinderen het safaripark.

Let op! Dit zijn de beelden van de Franse waaghalzen van vorig jaar:

Prank?

Schilders zag het tafereel vanuit een safaribus met lede ogen aan. „De auto werd in de berm geparkeerd in het verblijf. De passagiers, een man met kind stapten snel uit. Het leek erop alsof ze er iemand bij hadden die alles zou gaan filmen. Om zo dat Franse gezin na te doen dat vorig jaar in hetzelfde verblijf uit de auto stapte.”

De ranger uit de safaribus wist hard naar de twee Duitse waaghalzen te roepen, die daarop terugkeerden naar hun auto. Bij halte ’Congoplein’ maakte de vrouw direct een melding. Hoe dat afliep, weet Jan niet.

Safaripark Beekse Bergen is niet van plan extra maatregelen te nemen, nu voor de tweede keer in een jaar tijd bezoekers zijn uitgestapt in het verblijf van de jachtluipaarden. Dat meldt een woordvoerder van exploitant Libéma. „Het heeft kort geduurd en was meteen onder controle. Hiermee is de kous voor ons af”, aldus de woordvoerder over het voorval van donderdag. Op meerdere momenten in allerlei talen worden de instructies van het park gecommuniceerd, vertelt ze. „Dit is natuurlijk heel vervelend, maar het ziet er niet naar uit dat we onze instructies anders moeten doen. Een miljoen gasten bezoeken ons park jaarlijks. Op een paar uitzonderingen na worden die instructies goed opgevolgd.”