Nieuws/Binnenland
2985193
Binnenland

Menno van Duin gevraagd voor onderzoek Scheveningen

Scheveningen - Lector crisisbeheersing Menno van Duin wordt gevraagd het onafhankelijk onderzoek te leiden naar de uit de hand gelopen brand in Scheveningen. Hij doet dat in opdracht van de gemeente Den Haag.

Dat bevestigen bronnen die betrokken zijn bij de afhandeling van de brand aan deze krant.

Dr. Menno van Duin is sinds 2010 lector crisisbeheersing. Hij werkt bij het IFV, het Instituut Fysieke Veiligheid, een instelling van de veiligheidsregio's. Wat het instituut precies moet onderzoeken, wordt volgende week bekend. Het is nog niet bekend hoelang de evaluatie duurt.

IFV geeft trainingen op het gebied van brandveiligheid en crisisbeheersing. Burgemeester en wethouders moeten officieel nog een besluit nemen voordat Van Duin kan worden aangesteld.

Bij de jaarwisseling kreeg Scheveningen te maken met een regen van brandend hout. Die was afkomstig van een tientallen meters hoge vuurstapel op het strand. De vonken werden niet naar zee, maar naar Scheveningen geblazen en zorgden daar voor schade aan huizen en auto's. Volgens de burgemeester hebben de bouwers van de vreugdevuren zich niet aan afspraken gehouden en waren de stapels hoger dan was afgesproken. De Haagse gemeenteraad wil weten of de gemeente wel goed heeft gehandhaafd.